Informatie voor modellen


Voorbereidingen voor de Fotoshoot

Oefenen
Besteed veel tijd aan het oefenen voor de spiegel. Probeer verschillende houdingen, en verschillende gezichtsuitdrukkingen. Blader door tijdschriften om te zien welke poses je leuk vind en probeer ze. Onthoud succesvolle poses en gezichtsuitdrukkingen, zorg er voor dat u snel kunt veranderen zonder er bij na te denken. Zorg ervoor dat u weet hoe u een aantrekkelijke lach kunt maken zonder uw tandvlees te zien en te turen. Je moet weten hoe een aantal gemeenschappelijke gelaatsuitdrukkingen te maken die bij u lichaamstaal passen. Oefen wanneer u alleen bent. Probeer niet alle poses in een dag een per keer is beter, herhaal de vorige poses aan het einde van het oefening. Oefen met verschillende outfits, niet alle poses kunnen gebruikt worden in elke situatie.

Huid
Verwijder haar van onder de armen en benen voorafgaand aan de foto sessie. Blijf uit de zon 2 weken voor de shoot. Je huid kan uitdrogen, rood oneffen of geïrriteerd worden. Als u absoluut niet kunt leven zonder zon en strand, gebruik dan zoveel mogelijk een zonnescherm en beschermingsmiddelen.

Experimenteer niet met nieuwe huid producten voor de shoot. Het kan huidirritatie veroorzaken, verkleuring of een allergische reactie, en de fotoshoot daadwerkelijk verpesten.

Nagels

Vingernagels moeten matig lang en goed gemanicuurd worden. Vermijd levendige of donkere kleuren. Gebruik lichte, neutrale kleur voor vinger- en teennagels.

Haar

Zorg dat je haar gezond is, een geen uitgroei heeft en de stijl en kleur vleiend zijn voor je gezicht. Zorg voor de shoot dat uw haar schoon en camera gereed is. vermijd een staart wanneer het gaat om foto’s met los haar dit kan sporen in uw haar achter laten.

Experimenteer niet met een nieuw kapsel of kleur voor de shoot, het kan niet werken zoals verwacht. Knip je haar niet binnen 1 week voor de shoot, vers geknipt haar heeft op z’n minst een paar dagen nodig te huisvesten en hebben de neiging alle richtingen op te gaan staan.

Ogen

Verzorg je wenkbrauwen i.v.m. vorm en plaats. Trim ze indien nodig

Zorg voor voldoende slaap om opgezwollen ogen te voorkomen. Geen enkele hoeveelheid make-up kan dit probleem oplossen.

Gebruik visine indien nodig om de verschijning van bloedvaten te minimaliseren.

Raadpleeg uw huisarts alvorens het te gebruiken! Vermijd het gebruik van visine als u contactlenzen draagt.

Make-up 

Hier zijn een aantal items die ik zou willen toevoegen aan de make-up tas van je model. Niet alle items zijn verplicht, maar is handig om een referentie te hebben. Je denkt misschien aan andere benodigd heden hier niet vermeld. Breng alles mee wat je nuttig vindt.

* Haar borstel
* Haarbanden, spelden, clips.
* Eye liner.
* Matt finish poeder.
* Make-up remover.
* Kleine spiegel.
* Foundation in huidtinten.
* Losse transparant poeder.
* Lippotlood huidskleur.
* Lippenstift en lip potloden.
* Puntenslijper.
* Nagelkit.
* Watten bolletjes en wattenstaafjes.
* Pincet.
* Haarspray.
* Tandenborstel en tandpasta.
* Krultang.
* Haardroger.

Outfits 

Je moet outfits hebben met een perfecte pasvorm. Te klein of te grote outfits zijn niet goed. Alle kleding moet schoon en gestreken zijn en moeten er uitzien als nieuw.

Te strakke kleding kan alles laten zien wat je wilt verbergen. Te grote kleding, hierin toon je breder en zwaarder.

Ik adviseer altijd vrouwen er uit te laten zien als vrouw en mannen als man.

Hoe kan men zien of kleding goed is? Het is gemakkelijk, als mensen je zien en zeggen je ziet er geweldig uit, is dit goede kleding voor een shoot. Als mensen zeggen deze jurk is cool laat het dan thuis of er moet hier over vooraf met de fotograaf contact geweest zijn.

Vermijd kleding met drukke patronen, strepen, bloemen, tekens, logo’s enz. Geen trendy of mode- georiënteerde kleding. Het is beter om 2-3 bijpassende kleuren te gebruiken.

Neutrale kleuren, zoals zwart, wit en grijs kunnen makkelijk gecombineerd worden met andere kleuren. Als je onzeker bent over de stijl, houw het dan wat klassieker, dat werkt altijd.

Neem altijd een strapless beha mee in een huidskleur.

* Garderobe
* Blouses
* Jurken.
* Pak.
* Rokken
* Broeken.
* T-shirts.
* Panty’s in diversen kleuren
* Accessoires
* Oorbellen.
* Armbanden.
* Handschoenen.
* Kettingen.
* Tassen.
* Hoeden.
* Sjaals.
* Anders.

Schoenen 

Zorg ervoor dat de zolen van schoenen schoon zijn anders zullen deze voetsporen achterlaten op de fotografische achtergrond. Verwijder stickers en winkel merken van de schoenen.

Elk model moet in het bezit zijn van een paar zwarte stiletto’s neem deze altijd mee naar een shoot ze zullen bij de meeste outfits passen.

* Hoge hakken.
* Schoenen.
* Stiletto’s
* Laarzen met hoge hakken.
* Met open teen.
* Met dichte teen.

Tijdlijn voor de shoot 

72 uur voor de shoot
Bevestig de shoot! Bel, sms of e-mail me! Zelfs als we het lang geleden al eens zijn geworden, laat me weten dat uw plannen niet zijn gewijzigd en dat u zich goed voelt.

Zorg ervoor dat al je vragen zijn beantwoord. Controleer waar je moet zijn en op welk tijdstip en hoe erop tijd te komen. Maak een checklist van alle items die je van plan bent mee te nemen naar de shoot. Lees de model overeenkomst als je dat nog niet hebt gedaan. ( je zal gevraagd worden deze te ondertekenen op de fotoshoot)

Indien mogelijk, e-mail me een paar foto’s of een korte beschrijving van de outfits en accessoires die je van plan bent om mee te brengen.

Als u het nog niet hebt gedaan, stuur me dan je gsm-nummer. Het kan nodig zijn u te bellen i.v.m. onverwachte veranderingen.
48 uur voor de shoot
Dit is het juiste moment om uw nagels te doen, gebruik een lichte neutrale nagellak geen rode of zwarte daar deze bij de meeste outfits en make-up niet werken. Zorg ervoor dat uw nagels goed zijn voor de close-up beelden

Vermijd vette, kruidige en hartige gerechten. Vermijd alcohol, drink veel water en heb een goede nachtrust.

24 uur voor de shoot
Zorg ervoor dat alle outfits en accessoires zijn gestreken en goed verpakt. Pak outfits zorgvuldig in om kreukels te voorkomen.

Epileer uw wenkbrauwen en het gebied tussen de wenkbrauwen.

Gebruik olie en tandenborstel om de lippen te scrubben en smeer ze in mat vaseline. Smeer ook uw handen, voeten, knieën en ellebogen in met vaseline om de huid te verzachten en rimpels zoveel mogelijk te beperken.Vermijd vette, kruidige en hartige gerechten. Vermijd alcohol, drink veel water en heb een goede nachtrust.

Laad je mobiele telefoon aan en zorg ervoor dat je mijn telefoonnummer in je telefoon hebt staan.

De dag van de shoot
Draag geen jeans, elastiek in de taille bands,panty’s, beha’s, sokjes of te strak ondergoed voorafgaand aan je shoot als ze sporen achterlaten in uw buik, benen en dijen.

Geen alcohol, als ik merk dat je alcohol of andere stimulerende middelen hebt gebruikt, zal ik de fotosessie annuleren zonder de mogelijkheid om opnieuw te plannen.Ontspan, hydrateer je huid en neem meer tijd dan gewoonlijk om je gereed te maken voor vertrek.

Eet een lichte maaltijd voordat je vertrekt, neem een fles water en wat lichte hapjes mee om tijdens de shoot te gebruiken, vooral als deze op een buiten locatie is.

Kom op tijd, laat mij weten wat uw geschatte aankomst tijd is. Als je aankomt met een aanzienlijke vertraging , kan het zo zijn dat de shoot wordt ingekort en het aantal uiteindelijke beelden worden verminderd.

Fotoshoot ( de sessie zelf)
Ideeën
Modellen worden aangemoedigd om hun ideeën uit te wisselen elk moment vóór of tijdens de fotosessie. Echter stuur mij geen beelden die u elders hebt gevonden en vraag mij niet iemand anders zijn werk te kopiëren. Hoewel tear sheets kunnen worden gebruikt om ideeën uit te leggen.

Mijn stijl van fotograferen
Ik fotografeer graag in één stroom achter elkaar. Ik geef meestal het model een suggestie en volg de poses van het model. Ik hou van nieuwe dingen proberen en van experimenteren met licht en poses. Als het niet werkt kunnen deze beelden worden verwijderd tijdens de sessie. De stijl van de foto’s is afhankelijk van het model, en gebaseerd op mijn persoonlijke waarneming van het model als persoon.

Ik zal het model nooit vragen iets te doen waar het model zich niet prettig bij voelt.

Ik zal het model nooit aanraken. zal altijd eerst proberen mijn ideeën zelf voor te doen, af en toe zal ik het model wat instructie geven betreffende haar houding of haar, als de eigen pogingen van het model mislukken. In dat geval zal ik het model eerst om toestemming vragen.

Poseren

Ontspan en poseer natuurlijk. Ik geef instructies tijdens de fotoshoot, verwacht echter niet van mij dat ik je in een pose ga zetten als een etalage pop in een etalage.

Oefen voor de shoot poses en blijf bewegen. Een fotoshoot is een proces van samenwerking en als ik van het model geen hulp krijg kan ik alleen niet veel doen.

Duur van de sessie
Een gemiddelde fotoshoot met mij duurt ongeveer 2-3 uur. Ik kijk niet op de klok tijdens de fotosessie. Ik zal foto’s blijven schieten tot ik het gevoel heb voldoende materiaal te hebben voor verwerking en het model en ik ideeën hebben.